A Hollóházi porcelánok teljes termékpalettája egy helyen folyamatos akciókkal

Hollóházi Manufaktúra Kft. Tel: 06-30/730-0927, 06-30/183-6055, A Hollóházi Porcelángyár Kft. szerződött partnere

Termékkategóriák:

HOLLÓHÁZI PORCELÁN TERMÉKEK:

Karácsonyi hangulat

Karácsonyi csomagjaink

Szász Endre kollekció

ÚJ termékeink

Étkészlet

12 személyes étkészlet

Étkészlet elemek

Tányérgarnitúra

Mikrozható, rendszeres használatra szánt porcelán

Magnólia( vendéglátóipar részére)

Mokka készlet

Teás készlet

Cappucino készlet

Tete készletek

Tea, Mokka,Cappucucino készlet elemek

Süteményes készlet

Szendvicskészlet

Gulyás készlet

Levescsésze, alj

Csemegés készlet

Kompótos készlet

Salátás készlet

Kináló

Pannónia szett

Pálinkás szett

Bonbonier

Váza

Kaspók

Söröskorsó

Gyertyatartó

Falióra

Asztali, álló óra

Csengők

Bögre

Falitál

Jurcsák kollekció

Faragó Miklós kollekció

Vészabó Noémi kollekció

Figura

Lámpa

Hamutál

Hagyományos díszmű

Hollóházi ékszer

MÁS PORCELÁNGYÁRAK TERMÉKEI:

ZEMA ékszer

Zsolnay

Herendi

Egyéb porcelán különlegességek

Megosztás

Facebook akciók:

Gyakori kérdések

Egyedi igények alapján is készíttetnek Hollóházi Porcelánt?

Különleges vásárlói igényeket ötleteket, kéréseket is kielégítünk - amelyek akár egyedi fejlesztést is igényelhetnek. (Kérjük vegye figyelembe, hogy a gyártás több hetet vesz igénybe, így időbe jelezze vásárlási szándékát!)
Borgun - Online bankkártyás fizetés

A pálinka

2015.09.09.

A pálinka hagyományos magyar gyümölcspárlat, melyet kizárólag erjesztett gyümölcscefre, gyümölcsmust vagy gyümölcsvelő lepárlásával készítenek. A pálinka uniós eredetvédettséget élveznek: a „pálinka” elnevezést csak Magyarország és négy osztrák tartomány használhatja.
A pálinka leggyakoribb alapanyaga a szilva, a körte, az alma, a kajszibarack, a cseresznye, a szőlőtörköly és az eper, de bármilyen Magyarországon termett gyümölcsből készülhet.

A pálinka fajtái

  • Kisüsti pálinka (1000 liter alatti rézüstben főzött pálinka)
  • Érlelt pálinka
  • Ágyas pálinka
  • Törkölypálinka
  • Gyümölcspálinka (szilva-, barack-, eper-, körte-, alma-, cseresznye-, vegyes gyümölcs pálinka)
  • Vadgyümölcspálinka (vadalma-, vadcseresznye-, vadkörte-, bodza-, csipkebogyó-, kökény-, sompálinka)

A pálinka fogyasztása

Különösen a falusi lakosság körében volt régebben szokás, hogy reggel egy pohárka pálinkával kezdték a napot. Egészséges voltát hangsúlyozták, ami abból állt, hogy reggel éhgyomorra megettek egy almát, s ittak rá egy stampedli pálinkát. Elvégezték a munkát az istállóban, s utána jóízűen tudtak reggelizni, mert a hajnali pálinkázás ehhez jó alapot teremtett.

A pálinka igazán sokoldalú ital, de a jó pálinkában félreérthetetlenül felismerjük annak a gyümölcsnek az aromáját, melyből készítették. Ha bármilyen más illatot, szagot érzünk, amely akár kellemetlen is lehet, az gyártási, előállítási hibát jelez. A jó pálinka elfogyasztása után - akkor is ha négy centiliternél többre sikeredett - az ember nem kel másnaposan, tiszta a feje és gyomra. A pálinkát még manapság is tévesen gyakran hűtve fogyasztják. Ám ha hűtjük az italt, akkor az pontosan azt az élvezeti értékét veszíti el, amiért fogyasztjuk: a gyümölcsösséget és az illatát. A pálinkát legjobb 18-20 °C-n felszolgálni, hogy a gyümölcs kellemes ízét teljes mértékben élvezhessük.

A teljes íz, és aroma, amely a pálinka minden cseppjében megtalálható, csak akkor élvezhető igazán, ha a megfelelő formájú pohárból fogyasztjuk. 

A pálinkát nem szabad csak úgy egy szuszra, egyetlen hörpintésre meginni, csak lassan kortyolgatva, ízlelgetve szabad fogyasztani. Csak így élvezhető igazán a minősége. Ha a pálinka hibátlan minőségű, akkor néhány perccel a fogyasztása után is érezhetjük, hogy milyen kellemes illatok szabadulnak fel az üres pohárból. Ilyenkor találkozhatunk a gyümölcs legkarakteresebb alkotóelemeivel, amelyek sokat érnek, és fontos minőségmeghatározó tényezőként is szerepelnek. A borkultúrából ismert módszereket alapul véve létezik pálinkabírálat is.

A pálinkát az 1900-as években a szegények kávéjának is nevezték.

2005-ös adatok alapján Magyarországon a vendéglátóiparban eladott égetett szeszek közül 33%-os eredménnyel a pálinka vezet, melyet 27%-kal a „pálinka jellegű ital” követ. A brandy, likőr, rum, vermut, whisky és gin csak ezek után áll a sorban. Ugyanezen felmérés szerint a legkedveltebb pálinkák a körte, majd a szilva. A kettő együtt kiteszi a vendéglátós értékesítés 52%-át.

A magyar fiatalok leginkább társas összejövetelek alkalmával fogyasztanak pálinkát. A családi események, egy vendégség, baráti koccintások és a disznótor a leginspirálóbb helyzetek a párlat elfogyasztására. A 18-39 éves magyar lakosság körében végzett reprezentatív felmérés eredményei azért sem elhanyagolhatóak, mivel a korosztály 45%-a fogyaszt legalább alkalmanként pálinkát. A pálinkát kedvelő fiatalok többségét leginkább egy jó baráti társaság és az azzal párosuló kellemes légkör ösztönzi az ital fogyasztására. Különleges gyümölcsös aromája mellett többen érvként említik a szervezetre gyakorolt kedvező hatását is. A pálinkát legalább alkalmanként fogyasztók 37%-a gondolja úgy, hogy kis mennyiségben jót tesz az egészségünknek, további 28%-uk pedig alkalmasnak találja a fogfájás, gyomorfájás és torokfájás csillapítására. A felmérés eredményei a pálinkafogyasztás motivációján túl arra is rámutatnak, hogy a 18-39 éves lakosság több mint 60%-a szerint a pálinka napjainkban nemcsak az idősebb korosztály, de a fiatalabbak körében is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

A pálinkázáshoz ajánlott Hollóházi porcelán szettjeinket tekintse meg itt!

Forrás: wikipedia

Hívjon a 30/73 00 927-es számon, vagy tegye fel kérdését itt:

Az Ön neve *:
Üzenete, kérdése *:
Email címe (amire válaszolhatunk) *:
Telefonszáma:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

vissza