A teljes termékpaletta egy helyen folyamatos akciókkal

Hollóházi Manufaktúra Kft. Tel: 06-30/730-0927, 06-30/183-6055, A Hollóházi Porcelángyár Kft. szerződött partnere

Termékkategóriák:

HOLLÓHÁZI PORCELÁN TERMÉKEK:

Karácsonyi hangulat

Étkészlet

12 személyes étkészlet

Étkészlet elemek

Tányérgarnitúra

Mokka készlet

Teás készlet

Szendvicskészlet

Süteményes készlet

Cappucino készlet

Tete készletek

Tea, Mokka,Cappucucino készlet elemek

Gulyás készlet

Mikrozható, rendszeres használatra szánt porcelán

ÚJ termékek, Minerva

Magnólia( vendéglátóipar részére)

Levescsésze, alj

Csemegés készlet

Kompótos készlet

Salátás készlet

Szász Endre kollekció

Kináló

Pannónia szett

Pálinkás szett

Bonbonier

Váza

Kaspók

Söröskorsó

Gyertyatartó

Falióra

Asztali, álló óra

Csengők

Bögre

Falitál

Jurcsák kollekció

Faragó Miklós kollekció

Vészabó Noémi kollekció

Figura

Lámpa

Hamutál

Hagyományos díszmű

Hollóházi ékszer

MÁS PORCELÁNGYÁRAK TERMÉKEI:

ZEMA ékszer

Zsolnay

Herendi

Egyéb porcelán különlegességek

Megosztás

Facebook akciók:

Gyakori kérdések

Miért Hollóházi Porcelán terméket vásároljak?

- A Hollóházi Porcelán magas művészeti értéket képviselő örök életű magyar termék, mely aranyozása kézzel 21 karátos arannyal történik. A dekorálás egy része is kézzel festve kerül fel a termékekre.- A porcelánjaink nagy gondossággal különleges alapanyagból készülnek, mely egészségre ártalmas anyagot nem tartalmaznak.- A Hollóházi Porcelán garnitúráink, szettjeink külön-külön darabonként is megvásárolhatóak. Sérülés, törés esetén a kért terméket pár napon belül pótoljuk Önnek.
Borgun - Online bankkártyás fizetés

Jubileum: 240 éves a Hollóházi Porcelángyár

2017.09.26.

Kétnapos ünnepséget tartottak Hollóházán a „kerámia az élő hagyomány" jegyében. A nagy múltú porcelángyár dolgozói a település polgáraival együtt emlékeztek arra, hogy Hollóházán 240 évvel ezelőtt indult el az ipari termelés. Az esemény jelentőségét az is adja, hogy Magyarországon ez az egyetlen olyan ipari vállalat, ami közel két és fél évszázadon keresztül, megszakítás nélkül, ma is működik!

Időkapszulát is elhelyeztek a jeles évfordulón - © Fotó: ÉMA porcelángyár és a település élete örökre összefonódott." Hegedűsné Lovas Adrienn

A tervekről

Az első napon átadták a gyár múzeuma melletti parkot és játszóteret, amit a gyár ajándékozott a településnek, ezzel is elősegítvén az idelátogató turisták kényelmét. A parkban Pál József igazgató, Hegedűsné Lovas Adrienn polgármester és dr. Hörcsik Richárd, Abaúj és Zemplén országgyűlési képviselője felavatta az ország első porcelán szökőkútját, és egy időkapszulát helyeztek el a jeles évforduló kapcsán a jövő nemzedékek számára.

Pál József igazgató a gyár megújulásáról és a jövőt illető terveikről szólt. Nem véletlenül választották a gyár számára a kerámia az élő hagyomány logót. Szeretnének a 240 éves hagyományra építve megfelelni a 21. század egyre keményedő piaci kihívásainak. Ennek első jelei már láthatóak a gyár életében, például megnyílt az online márkaboltjuk, ami lehetővé teszi a kényelmes, gyors vásárlást.

– A porcelángyár és a település élete örökre összefonódott 240 évvel ezelőtt. Legyünk büszkék múltunkra, elődeinkre, és álljunk bátran a további közös jövő elé – mondta Hegedűsné Lovas Adrienn, Hollóháza polgármestere.

A megújulás szimbóluma

Az ünnepi beszédet dr. Hör­csik Richárd tartotta. Az országgyűlési képviselő kiemelte, hogy nemzeti fejlődésünknek és megújulásának egyik fontos szimbóluma ez a gyár, ami Magyarország legfontosabb értékei közé tartozik. Nem véletlenül fogadta el kezdeményezését az első szabadon választott parlament elnöke, 1990-ben, hogy hollóházi porcelánt használjanak az ünnepi alkalmakra a Tisztelt Házban.

„De az évforduló arra is kiváló alkalom, hogy világossá tegyük: nemcsak az a kincs, ami a gyárkapun kívül a boltokba kerül, hanem az a különleges, generációkon keresztül átadott tudás is, amivel a vázák, a tányérok és csészék létrejönnek. Mind­azok, akik bírják ezt a tudást és a szükséges készséget, hatalmas szolgálatot tesznek az egész országnak, nemzetnek is, nélkülük nem ünnepelhetnénk itt" – tette hozzá a képviselő.

Másnap a Családi Nap rendezvényein tovább folytatódott a jubileumi ünnepség színes kavalkádja.


Forrás: http://www.boon.hu/jubileum-240-eves-a-hollohazi-porcelangyar/3626738

vissza